Svegs folkets hus är en naturlig mötesplats för invånare och gäster i Sveg. Här finnes både en biosalong, resturang och mycket annat. Här finns allt för alla smaker och åldrar.

På denna hemsidan kommer du att kunna få mer information om vad som finns att göra på Folkets hus, samt fördjupa dig i olika kulturella och kulinariska ämnen. Målet är att ge inspiration till att besöka Sveg och Folkets hus samt att få en djupare kunskap om de olika ämnena som berörs på hemsidan.

Sveg är ett litet samhälle på cirka 2000 aktiva invånare och räknas som en tätort. Du finner Sveg i Härjedalens kommun i Jämtlands län. Sveg är den största tätorten i Härjedalen och den fjärde största tätorten i Jämtlands län.

Du kan ta dig till Sveg med både flyg, som har frekventa avgångar till och från Stockholm, tåg, buss och bil. Du når Sveg genom att köra på E45 samt riksväg 84,

I Sveg finnes Svegs kyrka som har funnits sedan mitten av 1800-talet. Troligen har den nuvarande byggnaden byggts vidare på en gammal byggnad och ursprungligen tros kyrkan ha funnits ända sen 1000-talet. I kyrkan hittar man bland annat ett altarskåp, predikstol samt kyrkoklockor.

I Sveg hittar man också en vacker sjö, kallad Svegssjön. Sjön är 63,5 kvadratkilometer och ligger 366,3 meter över havet. Det finns två kraftnätverk i direkt anslutning till sjön, Svegs kraftverk och ett annat kraftverk som är mindre.

Sedan år 2008 finnes en årlig festival i Sveg, även kallad Björnfesten. Festivalen hålls under en vecka med bland annat musikinslag, uppvisning av bilar, tivoli och loppmarknad.