Bingo i Sveg

online-bingoBingo arrangeras i Folkets hus för invånare och turister som brinner för att spela tillsammans och umgås en stund. Bingo i Sveg är en möjlighet att känna tillhörighet och glömma sina bekymmer för en stund, samt få lära känna varandra. Mina damer och herrar, låt oss resa tillbaka till 1960-talet, för att förstå hur bingo blev en vardag för många svenskar.

Under 1960-talet blev bingo en succé i Sverige. Spelet har sedan dess varit den huvudsakliga inkomstkällan för föreningslivet i Sverige. Särskilt den svenska idrottsrörelsen har tjänat på svenskarnas intresse för detta omtyckta spel. Inte minst Bingo lotto, som var ett framstående underhållningsprogram under 1990-talet, som inriktade sig mycket på ungdomsaktivitet och dess betydelse för samhället. Det är först under de senaste åren som lotterispelet har växlat fokus en del, tack vare Internet och svenska Bingo har det blivit allt vanligare att hitta online.

Bingohallar

Sedan 70-talet har bingohallar blivit allt vanligare runt om i landet. Bingo används till och med i svenska skolor som träning för att fördjupa sina kunskaper om siffror och räkning. I bingohallar spelar man för pengar även om det viktigaste med spelet är att vara social, sitta tillsammans med vänner och märka av sina bingobrickor. Man har en trevlig och spännande kväll även om man inte vinner något. Därmed är det oftast vanligare med bingohallar i småstäder som Sveg, där Folkets hus är en samlingspunkt för samtliga invånare och nöjesresenärer. Dessutom går intäkterna från bingohallar alltid helt oavkortat till det lokala föreningslivet. På så sätt engagerar sig medborgarna till att bidra till det fantastiska föreningsliv som vi har idag.

Bingo på nätet

Allt flera bingospelare har blivit uppmärksammade på online Bingo. Tidigare fick de svenska bingoälskarna nöja sig med engelska bingosidor. Idag har de svenska bingospelen kommit ikapp de engelska höjdarna på nätet. Exempelvis är Betsson känd för sin online Bingo. Klicka här för att gå till Betssons hemsida.

Avslutningsvis har bingon stor betydelse för Sverige. Det är inte bara en del av Sveriges kultur utan även en väldigt stor bidragande orsak till det svenska underbara föreningsliv!